سه شنبه 9 ارديبهشت 1404 - Tuesday, April 29, 2025
ساری و رویای ناتمام گردشگری شهریصدور هشدار هواشناسی ۱۱ استانپیروزی ساحلی‌بازان ایران برابر ایتالیادستور رئیس قوه قضاییه برای شناسایی مقصرین احتمالی حادثه بندر شهید رجاییاسامی متوفیان حادثه بندر رجاییرئیس شین بت استعفا دادیادگار عثمانی‌ها در تهرانپرسپولیس نایب قهرمان لیگ نخبگانهند و پاکستان در آستانه جنگبا مردم ‌صادق‌ خواهیم بود/ ماجرای بندر را می‌گوییماروپا در حال رها کردن وابستگی به ایالات متحده استجنجال‌سازی نتانیاهو؛ از انکار جنایات غزه تا تهدید ایراننقش مهاجران افغانستانی در اقتصاد ایرانبا بدهی ۱۹۰۵۰ باشگاه استقلال می‌شود یک استادیوم ساخت/ مدیران قبلی را بابت بدهی‌ها بازخواست نمی‌کنندوقتی سیاست در دولت ترامپ به اجرای نمایشی تبدیل شدبا مقصرین حادثه بندر شهید رجایی برخورد خواهد شدلبنان زیر تیغ تجاوز؛ به سخره گرفتن آتش‌بس توسط رژیم صهیونیستیرئیس والیبال ایران مدال لیاقت گرفتشوراها، چرا وعده‌های شما هیچ‌گاه محقق نمی‌شود؟/ فرصتی برای بازنگری، نه صرفاً تبریکدختران، نیکوترین تجلی‌گاه‌های مهر، محبت و انسانیت‌
تاریخ :1404/02/09 7:21 AM
یادگار عثمانی‌ها در تهران
درباره تاریخچه پل رومی روایت‌های مختلفی وجود دارد که سالیان سال سینه به سینه چرخیده و امروز به ما رسیده است.
این پل که البته امروز به شکل یک خیابان آسفالت‌شده دیده می‌شود و نشان و نمادی از یک پل ندارد، دسترسی ۲محله قدیمی الهیه و قیطریه را به یکدیگر آسان کرده است. این تقریبا همه اطلاعات ما از پل رومی است؛ پل قدیمی و نوستالژی‌ای که احتمالا کمتر کسی از ما می‌داند چرا نامش را پل رومی گذاشته‌اند.

درباره تاریخچه و وجه‌تسمیه پل رومی روایت‌های مختلفی وجود دارد؛ روایت‌هایی که سالیان سال است سینه به سینه چرخیده و امروز به ما رسیده است. اما یکی از معتبرترین روایت‌ها که اتفاقا تاریخچه محله پل رومی را هم برایمان روشن می‌کند، این است که در قرن ۱۹میلادی، یعنی در آخرین سال‌های سلطنت ناصرالدین‌شاه قاجار، «فخری افندی» از سفرای دولت عثمانی در شمال محله الهیه باغی می‌سازد که بعد‌ها سفارت عثمانی می‌شود و با تغییر رژیم حاکم، به دولت ترکیه تعلق می‌گیرد. از آنجا که دولت عثمانی جانشین دولت روم شرقی شده بود، مردم ایران در دوران حکومت قاجار به دولت عثمانی دولت روم هم می‌گفتند.

منوچهر ستوده، پژوهشگر و جغرافی‌دان تاریخی، در جلد نخست کتاب «جغرافیای تاریخی شمیران» در این باره آورده است: «در ایران دوره قاجاریه و حتی پیش از آن، دولت عثمانی سابق را که جانشین دولت روم شرقی بود، دولت روم می‌خواندند و سفیر عثمانی را غالبا سفیر رومی می‌گفتند. سال۱۳۰۰ قمری یکی از سفیران دولت عثمانی در تهران در خیابان فردوسی (باغ ایلخانی سابق) محلی برای سفارتخانه خود بنا کرد و تاریخ بنای سفارت تهران و باغ و عمارت مزبور را (که در خیابان شریعتی قرار دارد). یکی از شعرای ترک‌زبان به فارسی چنین گفته است: سال هجری هزار و سیصد بود/ کاین بنا را به عون سبحانی/ امر سلطان حمیدخان روم/ ساخت فخری سعید عثمانی».

 
نرم‌افزار اندرویدی مودم‌یار - ModemYar
مرکز خیریه نگهداری معلولین ذهنی نوشیروانی بابل
محک، موسسه خیریه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان
شرکت دانش بنیان ابررایانه طبرستان abarsoft.ir
محل تبلیغات شما
نظرات شما
+ نظردهید
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به بصیرآنلاین می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright © 2025 BasirOnline website.
All rights reserved. Reproduction is permitted by referring to the source.