وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: فساد و حیف و میل موجود نتیجه برخی سیاستها و کنشهای غلط بوده است.
به گزارش بصیرآنلاین، احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در هشتاد و هفتمین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان فارس پس از شنیدن سخنان حاضران با تشکر از بیان صریح مشکلات استان از سوی حاضران گفت: شیراز شهر حافظ و سعدی و رندانه سخن گفتن است. دوستان به صراحت مشکلات را طرح کردند. مشکلاتی که واقعیت است اما پیشنهاد من این است که در این زمستان روی یک مشکل متمرکز شویم. در همراهی با هم تلاش کنیم تا این مشکل برطرف شود.
وی ادامه داد: متأسفانه در کشور با مشکلات عدیدهای مواجه هستیم که جدید نیستند. با مشکلات جدیدتری هم روبرو شدهایم مانند قطعی برق و گاز که موانع جدیدی ایجاد کرده است و باید برای آنها اندیشید.
میدری افزود: خوب است درک واقعبینانه ای از مسائل داشته باشیم. واقعیتهای تلخی که دوستان هم بیان کردند مسائلی ریشه دار هستند. مثلاً همین ناترازی در حوزه انرژی بیشتر از آنکه به شرایط امروز مربوط باشد ریشه در برخی تصمیمات دارد که در گذشته گرفته شده و ما امروز نتایجش را میبینیم. در گذشته باید تصمیمات اساسی و پایداری گرفته میشد که امروز با این شرایط مواجه نشویم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به شعار جهش تولید با مشارکت مردم اشاره کرد و گفت: معتقدم این شعار در سایه حضور و همراهی نهادهای کارگری و کارفرمایی قابل تحقق خواهد بود و خوشبختانه این نهادها در استان فارس خیلی فعال هستند.
وی با بیان اینکه استان فارس نیروهای متخصص فعالی دارد گفت: با توجه به ظرفیتهای خوبی که از نظر نیروی انسانی در فارس وجود دارد بسیاری از کارها را میتوان در این استان انجام داد، به عنوان مثال آنچه امروز استان فارس را به قطب سلامت و خدمات بیمارستانی در کشور تبدیل کرده نیروی متخصص فعال است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر «آموزش های مهارت آموزی و تقاضامحور» تاکید کرد و گفت: میخواهم اعتراف کنم که ما در دولت نمیدانیم تقاضای بازار چیست؟ دوم اینکه ما محتوای آموزشی را به طور کامل نمیدانیم شما میتوانید افراد با مهارت را معرفی کنید که از طریق آنها مهارتهایی را به نیروها آموزش دهیم که تقاضاهای آن مهارتها در جامعه وجود دارد. آموزشها باید به گونهای باشد که نیروها فوری جذب بازار کار شوند.
میدری، شرایط سرمایه گذاری در صندوقهای متعلق به شستا را دشوار توصیف کرد و افزود: اخیراً به شرکت چوکا در گیلان رفته بودم. این شرکت زمانی ۱۰ هزار شاغل داشته و اکنون ۶۰۰ شاغل دارد که ۴۰۰ نفر آنها مازاد هستند. این شرکت که زمانی در خاورمیانه اولین بود ماهی ۲۷ میلیارد زیان انباشته دارد.
تاکید بر تمرکز زدایی
وی بر تمرکز زدایی تاکید و خاطرنشان کرد: در تهران نمیتوانیم همه مشکلات را حل کنیم. بلکه با همراهی و همکاری همه شما میتوان برخی مشکلات را حل کرد. مثلاً مشکل برق این استان را شما خیلی بهتر میتوانید حل کنید.
وزیر کار بر انتقال دفاتر مالیاتی و حسابهای بانکی شرکتهای فعال هر شرکتی که در استان فارس است اشاره کرد.
وی گفت: باید دفتر مالیاتی و حساب بانکی آن به استان فارس منتقل و مدیر مربوطه هم در شرکتها با ضابطه باید در استان ساکن شود. یکی از دلایلی که شرکتهای وابسته به صندوقها به این روز افتادهاند این است که ما نتوانسته ایم منافع ملی با منافع منطقهای پیوند دهیم. ما سه پتروشیمی داشتیم که ده سال پیش سودآور بودند الان هر سه زیانده هستند. مساله زیان ده بودن شرکتهای وابسته به صندوقها بسیار پیچیده است و ما اعتقاد داریم که در سطح استان و شهرستان باید برای این شرکتها تصمیمگیری شود.
میدری با اشاره به میزان مستمری بگیران تأمین اجتماعی گفت: هم اکنون ۴ میلیون ۳۰۰ هزار نفر مستمری بگیر تأمین اجتماعی دارند و این رقمی خیلی بزرگ و ۲ برابر مستمری بگیران دولت است. صندوقهای متعلق به مستمری بگیران نیز خیلی بد اداره شده اند. حدود ۴ میلیون نفر در دهه هشتاد عضو تأمین اجتماعی شدهاند در حالی که حق بیمه آنها را باید دولت پرداخت میکرد که این کار انجام نشد. همین امر باعث بروز بحران در صندوقهای بازنشستگی و تأمین اجتماعی شده است.
وی با اشاره به دریافتیهای خیلی کم برخی مستمری بگیران گفت: ما هم دوست داریم همه مستمری بگیران پول بیشتری بگیرند اما مشکل صندوقهای بازنشستگی را باید جدی بگیریم و برای حل آن تدبیر کنیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ضمن تبریک روز زن گفت: مهمترین معاونت وزارتخانه را به یک خانم سپرده ام. باور دارم که زنان راه و رسم تحول آرام و مثبت را میدانند و در هر عرصهای که حاضر شدند آنجا را متحول کردند.
امیری استاندار استان فارس در سخنان کوتاهی ضمن خوشامدگویی به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواستار مشوقهای مالیاتی برای بازارچههای مرزی شد. و گفت: باید نگاه به فعالان اقتصادی مثبت باشد ما باید تکریم آنها را افتخار بدانیم.
استاندار فارس نسبت به بروز برخی مشکلات در حوزه اقتصادی هشدار داد و گفت: تجربه تسهیلات زودبازده در دولتهای نهم و دهم تجربه تلخی بود و از آنها عدول شد. نباید اجازه دهیم که آن تجربهها تکرار شود.
در این نشست فعالان اقتصادی و مقامات محلی به «تجهیز و نوسازی بیمارستانهای تأمین اجتماعی، مشکلات بخش خصوصی با تأمین اجتماعی، توجه بیشتر به زیرساختهایی مانند جاده و بزرگراه اشاره کردند.