يکشنبه 22 تير 1404 - Sunday, July 13, 2025
بارش سیل و باران در نواحی شرقی کشورکاهش نرخ بلیت پرواز‌های اربعیندولت ۱۰۰ میلیارد تومان برای جبران خسارات کامیون‌داران تخصیص دادبرندگان جشنواره کارلووی واریمقامات اروپایی چه واکنشی به تهدید‌های تعرفه‌ای ترامپ نشان دادند؟ایران هیچ‌گونه پیشنهادی از روسیه در خصوص توقف غنی‌سازی اورانیوم دریافت نکرده استپیاتزا: هفته سختی در پیش استصفحه نخست روزنامه‌های امروزهمسرم نیمای سابق نبود/ او برای شهادت آماده بودحمایت از تسهیل فعالیت‌های بخش خصوصی در زمینه توسعه انرژی‌های تجدیدپذیردرخواست از مدیرعامل سازمان انتقال خون/ جان مردم گروگان لابی سیاسی/ مازندران زیر تیغ کمبود خون/ تهدید رسانه، پاسخ بحران نیستفاجعه‌ای خاموش در مازندران/ ذخایر خونی در مرز بحران/ مدیرکل انتقال خون پاسخ دهدخیانت از وین، ترور در تهران؛ آژانس شریک جنایت علیه ملت ایران!دغدغه‌ای در صادرات نفت نداریمنیرو‌های مسلح هیچگاه دچار از هم پاشیدگی نخواهند شدسازوکار دولت برای جبران آسیب‌های جنگحملات آمریکا برنامه هسته‌ای ایران را تا دو سال عقب انداختآمریکا خواستار از سرگیری همکاری ایران با آژانس شدمراسم عزاداری در حسینیه امام خمینی (ره)نیروهای مسلح ایران آماده مقابله با هر حرکت رژیم صهیونیستی و حامیان آن هستند
تاریخ :1399/12/09 8:26 AM
لقبی که تنها مستحق زینب کبری (س) است/ بانویی که تمام عمر در مسیر بندگی خداوند گام برداشت
زینب کبری (س) تمام عمر با برکت خود را صرف اطاعت از خدای متعال کرد....
زینب کبری (س) تمام عمر با برکت خود را صرف اطاعت از خدای متعال کرد.

به گزارش بصیرآنلاین، زینب دختر امام علی (ع) و حضرت زهرا (س) است و بر اساس روایات، نام‌گذاری حضرت زینب (س)، توسط پیامبر اسلام (ص) صورت گرفت. او به هنگام حضور امیرالمؤمنین (ع) در کوفه به زنان تفسیر قرآن آموزش می‌داد.

او را به سبب مصیبت‌های فراوانی که دیده، اُمّ المَصائب لقب داده‌اند. پس از قائله کربلا زینب (س) و دیگر بازماندگان کاروان اباعبدالله (ع) به اسارت درآمدند و به کوفه و از آنجا به شام برده شدند. خطبه حضرت زینب در کوفه و نیز در شام (در مجلس یزید)، معروف است. خطبه او در مجلس یزید، حاضران را تحت تأثیر قرار داد و یزید مجبور شد جنایت و قتل امام حسین (ع) را به گردن ابن زیاد بیندازد و او را لعن کند.


بیشتر بخوانید


حضرت زینب (س) در خانواده و جامعه الگوی آرامش بودند و بانوان ما با توسل به حضرت زینب (س)، مطالعه سیره ایشان و مداومت و تمرین می‌توانند ایشان را به عنوان الگوی خود در همسرداری، فرزندپروری و فعالیت اجتماعی قرار دهند.

حجت الاسلام و المسلمین سید جلال موسویان پژوهشگر و سخنران مذهبی، درباره نشانه‌های انسان عاقل گفت: حضرت رسول (ص) در روایت بسیار زیبایی می‌فرمایند: عاقل‌ترین مردم کسانی هستند که چند ویژگی داشته باشد. «إِنَّ اَعْقَلَ النَّاسِ عَبْدٌ عَرَفَ رَبَّهُ فَاَطَاعَهُ»؛ عاقل‌ترین فرد کسی است که پروردگارش را به درستی بشناسد و از او اطاعت و پیروی نماید.

این کارشناس مذهبی ادامه داد: با کمی سیر در تاریخ زندگی عقیله بنی هاشم (س) مشاهده می‌کنید که زندگی ایشان سراسر اطاعت، بندگی خداوند و تبعیت محض از اوست. شما هیچ جایی از لحظات زندگی این بانوی با کمالات تمرد یا اینکه در فضای زندگی با، ولی خدا بخواهد بگوید من خودم تصمیم می‌گیرم، مشاهده نمی‌کنید.

عقیله بنی هاشم؛ لقبی که مستحق زینب کبری (س) است/زینب (س)؛ بانویی که تمام عمر در مسیر اطاعت از حق و رسوا کردن دشمن بود+فیلم

حجت الاسلام موسویان توضیح داد: سراسر زندگی زینب کبری (س) تبعیت از خداوند و ولی معصوم (ع) است و در اینجاست که زینب کبری (س) می‌شود عقیله بنی هاشم؛ پس در زمانه ای که ما قرار داریم عاقل‌ترین افراد آن‌هایی هستند که اهل اطاعت و بندگی خداوند باشند.

وی در ادامه به دومین ویژگی انسان عاقل اشاره کرد و گفت: دومین ویژگی که خاتم الانبیاء (ص) می‌فرمایند «عَرَفَ عَدُوَّهُ فَعَصاهُ» است؛ یعنی کسی که دشمنان خدا را بشناسد و از آنان نافرمانی کند. خداوند نیز در قرآن می‌فرماید فقط بندگی کافی نیست در کنار بندگی کردن مقابل دشمن ایستادن هم شرط است.

این کارشناس مذهبی تصریح کرد: خداوند در آیات قرآن می‌فرماید «فَقَدِ اسْتَمْسَکَ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقَىٰ»؛ «وَ اجْتَنَبُوا الطَّاغُوتَ»؛ به این معنا که بودن با اهل بیت (ع) و دوری از طاغوت و دشمنان الهی دو الگویی است که انسان را به صعود و به سمت قرب و نزدیکی به خدا می‌رساند. عقیله بنی هاشم هم دشمن را خوب شناخت و هم مقابل دشمن ایستاد.

حجت الاسلام موسویان در پایان گفت: ویژگی سوم هم در کلام نبی (ص) اطاعت خداوند است «عَرَفَ دارَ اِقامَتِهِ فَاَصْلَحَها، وَ عَرَفَ سُرْعَةَ رَحیلِهِ فَتَزَوَّدَ لَها»؛ عاقل کسی است که جایگاه ابدی خود را بشناسد و برای آبادی آن تلاش نموده و بداند به زودی به آنجا سفر خواهد کرد و لازم است برای آن توشه بردارد. در نتیجه زینب کبری (س) هیچگاه در مقابل دشمنش کوتاه نیامد. خطبه‌های این بانوی مکرم در کوفه، دمشق و سخنرانی‌هایی که برای بانوان داشتند، همه چهره واقعی امویان را به تصویر کشید.

در ادامه شما می‌توانید صحبت‌های حجت الاسلام سید جلال موسویان را مشاهده کنید:

 
انتهای پیام/
 
نرم‌افزار اندرویدی مودم‌یار - ModemYar
مرکز خیریه نگهداری معلولین ذهنی نوشیروانی بابل
محک، موسسه خیریه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان
شرکت دانش بنیان ابررایانه طبرستان abarsoft.ir
محل تبلیغات شما
نظرات شما
+ نظردهید
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به بصیرآنلاین می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright © 2025 BasirOnline website.
All rights reserved. Reproduction is permitted by referring to the source.