سه شنبه 17 تير 1404 - Tuesday, July 8, 2025
خیانت از وین، ترور در تهران؛ آژانس شریک جنایت علیه ملت ایران!دغدغه‌ای در صادرات نفت نداریمنیرو‌های مسلح هیچگاه دچار از هم پاشیدگی نخواهند شدسازوکار دولت برای جبران آسیب‌های جنگحملات آمریکا برنامه هسته‌ای ایران را تا دو سال عقب انداختآمریکا خواستار از سرگیری همکاری ایران با آژانس شدمراسم عزاداری در حسینیه امام خمینی (ره)نیروهای مسلح ایران آماده مقابله با هر حرکت رژیم صهیونیستی و حامیان آن هستندوضعیت زمان‌بندی ثبت‌نام دانش‌آموزانورقی که در خاورمیانه برگشت؛ همگرایی اعراب با ایرانسفر به عتبات جریان داردصفحه نخست روزنامه‌های امروزاگر موشک‌های ما به هدف نمی‌خورد اسرائیل برای آتش‌بس التماس نمی‌کردپرونده خاص‌ترین حج تمتع امسال بسته شدعاشورا، درسی برای زندگی امروز؛ از سوگواری تا ساختن نسل بیدارابلاغ پیام کتبی عراقچی به وزیر خارجه کویتبازسازی تهران با محوریت بنیاد مسکنبامداد بیات آهنگساز دارفانی را وداع گفتتوزیع واکسن روتاویروس آغاز شدتریبون‌های رسمی نهایت دقت را در حفظ همبستگی ملی داشته باشند
تاریخ :1398/07/13 8:51 AM
عوامل فراموشی مطالب درسی
در این بسته دانستنی‌های تحصیلی درباره عامل فراموشی مطالب درسی در دانش آموزان خواهیم گفت.

به گزارش بصیرآنلاین، دانش آموزان ممکن است برای خواندن درس  ساعت‌ها وقت صرف کنند اما به دلیل آن که اصولی درس نمی‌خوانند مطالب را فراموش کنند که این موضوع بسیار ناراحت کننده است. زمانی که دانش آموزان تمرکز ندارند، خواندن بی‌فایده خواهد بود. حقیقت این است که بسیاری از دانش آموزان با اصول درست درس خواندن آشنا نیستند در حالی که بسیار تلاش می‌کنند اما زمان یادآوری مطالب دچار مشکل می‌شوند.

ساعت14/عامل فراموش کاری در دانش آموزان هنگام درس خواندن


بیشتر بخوانید: ترفندهای طلایی برای درس خواندن در کمترین زمان


برای افزایش تمرکز باید بصورت بخش‌های کوتاه درس خوانده شود پس از پایان یک بخش به ذهنتان مراجعه کنید و درباره مطالبی که مطالعه کرده‌اید متمرکز شوید. پایداری خوانش و زمان مطالعه را  در هر روز یا هفته افزایش دهند.

 اگر احساس می‌کنید حافظه شما تحلیل رفته و همه درس‌هایی که خوانده‌اید فراموش شده است، نا امید نشوید و به جای تسلیم شدن دنبال راه حل باشید. روان‌شناسان معتقدند که انسان دارای سیستم حافظه‌ای با سه مرحله‌ی مجزا است: حافظه حسی، حافظه کوتاه‌ مدت و حافظه بلند مدت. حافظه حسی بسیار فرار است و مدت زمان ذخیره سازی اطلاعات در آن کمتر از ۱ ثانیه بررسی شده است. حافظه کوتاه مدت گنجایش بسیار محدودی دارد و پس از فیلتر کردن اطلاعات را به سرعت به حافظه بلند مدت منتقل می کند. حافظه بلند مدت دارای ظرفیت نامحدودی است و اطلاعات را با ماندگاری زیاد ثبت می کند.

ساعت14/عامل فراموش کاری در دانش آموزان هنگام درس خواندن

فراموشی به این دلیل است که مطالب از حافظه کوتاه مدت به حافظه بلند مدت منتقل نمی‌شوند. در واقع هر اطلاعاتی که در حافظه حسی و کوتاه مدت باشند اگر ارزشمند باشد به حافظه بلند مدت انتقال می یابد. مهم‌ترین عامل در فراموشی مطالب درسی مرور نکردن آن‌ها  است. زمانی که مطالب جدید درسی را مطالعه کردید سعی کنید حتما در همان روز آن را مرور کنید و این کار را به آینده محول نکنید. اگر بعد از چند روز مطالب را مرور کنید به طور طبیعی بخش‌هایی از آن را فراموش خواهید کرد.  بهترین کار مرور دروس در همان روز و چند روز بعد از مطالعه است تا مطالب به حافظه بلند مدت منتقل شود. رمز یادگیری مؤثر، تکرار مطالب است. تکرار، یکی از اهرم‌های قدرتمند در اختیار ما است که باعث می‌شود اطلاعات مدام به مغز مخابره شود و مغز با این تکرار‌ها مطالب را می فهمد.

اگر دانش آموزان مطلبی را به دیگران آموزش دهند دیرتر آن را فراموش خواهند کرد. دانش آموزان می‌توانند متن کتاب را برای خود با صدای بلند بازگو کنند. تحقیقات نشان می‌دهند اگر مطالب را با صدای بلند بیان کنیم آن‌ها را بهتر به خاطر خواهیم سپرد. هنگام مطالعه کاغذ و قلمی داشته باشید و مطالبی که میخوانید را بنویسید. این نوشته ها احتمالا و به دردتان نخواهد خورد اما کمک بزرگی به دانش آموزان برای به خاطر سپردن مطالب خواهد کرد.

سعی کنید فقط اطلاعات مهم و مناسب را مشخص کنید. برای مثال در یک صفحه فقط دور چند کلمه کلیدی را خط بکشید. هر چیزی را که می‌خوانید به زبان خود بازگو کنید. حتما درباره مطالب  با دیگران بحث و گفت‌وگو کنید.  پاراگراف‌هایی که اطلاعات مهمی در آن جاسازی شده  است را بازخوانی کنید. بعد از چند رو محتوا، موضوع ها و نظریه‌های مهم را دوباره بخوانید و از خودتان امتحان بگیرید.

انتهای پیام/

نرم‌افزار اندرویدی مودم‌یار - ModemYar
مرکز خیریه نگهداری معلولین ذهنی نوشیروانی بابل
محک، موسسه خیریه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان
شرکت دانش بنیان ابررایانه طبرستان abarsoft.ir
محل تبلیغات شما
نظرات شما
+ نظردهید
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به بصیرآنلاین می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright © 2025 BasirOnline website.
All rights reserved. Reproduction is permitted by referring to the source.