جمعه 13 تير 1404 - Friday, July 4, 2025
خیانت از وین، ترور در تهران؛ آژانس شریک جنایت علیه ملت ایران!دغدغه‌ای در صادرات نفت نداریمنیرو‌های مسلح هیچگاه دچار از هم پاشیدگی نخواهند شدسازوکار دولت برای جبران آسیب‌های جنگحملات آمریکا برنامه هسته‌ای ایران را تا دو سال عقب انداختآمریکا خواستار از سرگیری همکاری ایران با آژانس شدمراسم عزاداری در حسینیه امام خمینی (ره)نیروهای مسلح ایران آماده مقابله با هر حرکت رژیم صهیونیستی و حامیان آن هستندوضعیت زمان‌بندی ثبت‌نام دانش‌آموزانورقی که در خاورمیانه برگشت؛ همگرایی اعراب با ایرانسفر به عتبات جریان داردصفحه نخست روزنامه‌های امروزاگر موشک‌های ما به هدف نمی‌خورد اسرائیل برای آتش‌بس التماس نمی‌کردپرونده خاص‌ترین حج تمتع امسال بسته شدعاشورا، درسی برای زندگی امروز؛ از سوگواری تا ساختن نسل بیدارابلاغ پیام کتبی عراقچی به وزیر خارجه کویتبازسازی تهران با محوریت بنیاد مسکنبامداد بیات آهنگساز دارفانی را وداع گفتتوزیع واکسن روتاویروس آغاز شدتریبون‌های رسمی نهایت دقت را در حفظ همبستگی ملی داشته باشند
تاریخ :1396/08/07 8:53 AM
رهبری و ترسیم مسیر پیشرفت علمی
رهبر انقلاب روز 26 مهرماه 1396 در دیدار با نخبگان جوان علمی به ترسیم مسیر پیشرفت علمی پرداختند. ایشان در این زمینه فرمودند: در پیشرفت علمی باید رویه‌سازی و جریان‌سازی شود تا سلایق و روش‌های مدیریتی در دولت‌های مختلف، در این مسیر تاثیرگذار نباشد و پیشرفت علمی کشور متوقف نشود.


به گزارش بصیرآنلاین، رهبر انقلاب اصلی‌ترین راه جلوگیری از غرب‌زدگی کشور را از بین بردن وابستگی دانستند و با تاکید بر اینکه پیشرفت علمی از عناصر اصلی رهایی از وابستگی است، خاطرنشان کردند: در مسیر پیشرفت علمی و فناوری نباید هیچ مانعی از جانب دستگاه‌های مختلف به‌وجود آید.
همان گونه که رهبر فرزانه انقلاب فرمودند، توجه به مساله پیشرفت علمی باید به صورت دقیق و سامان یافته تر مد نظر قرار گیرد. در واقع پیشرفت همه جانبه زمانی محقق می شود که رویکردهای موقتی و مُسکن گونه جای خود را به اهداف بلند مدت با هدف گذاری منسجم بدهد. در این که دولت ها از سلیقه مختلف برخوردارند شکی نیست با این حال نباید در امور کلان به صورت جزیره ای و کوتاه مدت عمل کرد.
پیشرفت علمی باید به رویه تبدیل شود، زیرا حرکت همگرایانه موجب هم‌افزایی شده و به اقدامات سرعت می‌بخشد؛ همچنین رویکردهای واگرایانه و حرکت در راستای نگرش های حزبی و گروهی به خود محوری انجامیده و مسیر پیشرفت را ناهموار می سازد
بی شک برای رسیدن به پیشرفت بالای علمی باید آن را به مثابه امری فرایندی و بلند مدت دید تا روندِ پیشرفت حالت صعودی پیدا کند و کاربردی تر شود. بنابر این تا زمانی که برای تحقق پیشرفت علمی جریان سازی نشود و مشورت ناپذیری وجود داشته باشد نمی توان انتظار پیشرفتی پایدار را شاهد بود.
یکی از مولفه های فرایندی و روندی مشاهده پیشرفت، سامان مند کردن مسیر و ارائه چشم اندازی دقیق است. براین اساس باید برنامه هایی همچون سند چشم انداز بیست ساله، سیاست های علمی و الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت مد نظر قرار گیرد.
نکته دیگر این است که با تغییر دولت ها نباید مسیر پیشرفت علمی وارد فاز جداگانه و منفردی نسبت به مقوله پیشرفت شود. تا زمانی که دولت ها بر اساس رویکردهایی متفاوت با این مساله برخورد کنند، انتظار دستیابی به اهداف کلان امکان پذیر نیست. بر این اساس با برنامه ها و رویکردهای منقطعانه و ناهماهنگ پیشرفتی پایدار محقق نخواهد شد.
از طرفی دیگر تجربه ثابت کرده تا خودباوری و اتکا به داشته ها مد نظر قرار نگیرد، پیشرفتی حاصل نخواهد شد. در واقع نخستین گام اساسی در رسیدن به پیشرفت نگاه به توانمندی های بومی است. برای نمونه از راهبردهای مهم پیشرفت کشور توجه به مقوله اقتصاد مقاومتی است. رهبر معظم انقلاب در واپسین روزهای بهمن ماه 1392 سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی را در 24 بند و با هدف تأمین رشد پویا و بهبود شاخص‌های مقاومت اقتصادی و دستیابی به اهداف سند چشم‌انداز بیست‌ساله، با رویکردی جهادی، انعطاف پذیر، فرصت ساز، مولد، درون‌زا، پیشرو و برون‌گرا ابلاغ کردند.
همچنین «افزایش کیفیت ضوابط شرکت‌های دانش‌بنیان»، «لزوم افزایش بودجه‌ علم و فناوری»، «مدیریت صحیح منابع مالی در این بخش» و «ضرورت ارتقای کیفیت مقالات علمی»، نکاتی بود که رهبر انقلاب اسلامی در بخشی از سخنانشان در دیدار با نخبگان جوان علمی به آن‌ها اشاره کردند.
این نکات نشان می دهد که توجه به کیفیت در کنار کمیت ها و رویکردهای اقتصاد دانش بنیان، جریان سازی پیشرفت علمی را تسهیل کرده و مسیر را هموارتر می سازد. تجربه کشورهای پیشرفته نیز حاکی از آن است که به بخش های علمی و پژوهشی توجه ویژه ای دارند.
در واقع پژوهشگران حکم نخبگان فکری جوامع را دارند که راه توسعه و پیشرفت کشورها را هموار می کنند؛ چرا که امر پژوهش دارای نقشی ویژه در برآوردن نیازمندی کشورها در حوزه های مختلف است؛ برای همین مدیریت امر پژوهش و سیاستگذاری در این زمینه از اهمیت بالایی برخوردار است. بنابر این توجه به مساله پیشرفت علمی باید جدی گرفته شود.
نرم‌افزار اندرویدی مودم‌یار - ModemYar
مرکز خیریه نگهداری معلولین ذهنی نوشیروانی بابل
محک، موسسه خیریه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان
شرکت دانش بنیان ابررایانه طبرستان abarsoft.ir
محل تبلیغات شما
نظرات شما
+ نظردهید
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به بصیرآنلاین می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright © 2025 BasirOnline website.
All rights reserved. Reproduction is permitted by referring to the source.